← Översikt
Yrkeslärare till Industritekniska programmet - Grafisk teknik och design logo

Yrkeslärare till Industritekniska programmet - Grafisk teknik och design

Bli en del av Borås Stad!

Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.

Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Din nästa arbetsplats

Viskastrandsgymnasiet är en av landets bästa gymnasieskolor, har mycket goda resultat och kan stoltsera med många topplaceringar i yrkes-SM och andra nationella mästerskap. Vi arbetar ständigt för att vara bransch-nära och har en god samverkan med näringsliv och arbetsgivare inom offentlig sektor. På skolan går ungefär 1 000 elever och 160 anställda arbetar för dem. Utbildningarna är mycket populära, elever strömmar till och vi räknar med att växa ytterligare framöver. Läs mer om Viskastrandsgymnasiet på vår hemsida. För att eleverna ska ges god möjlighet att lyckas har vi utvecklat en organisation som präglas av ett professionellt pedagogiskt klimat på alla nivåer och för alla yrkesgrupper. Det leds och understöds av ledningen för skolan och sedan många år har ett arbete på systemteoretisk grund - "Bra skola bättre" - implementerats i organisationen. På Viskastrandsgymnasiet finns också studiecenter/bibliotek, cafeteria och en serviceorganisation för kost, lokalvård, vaktmästeri, IT och administration. Kulturen på skolan präglas av höga resultat, höga förväntningar på eleverna och på varandra, samarbete, stolthet och närhet. Viskastrandsgymnasiet ligger i centrala Borås och har sin huvudbyggnad på Viskastrandsgatan 8. Skolan har också utbildningar som är lokaliserade till Viareds företagspark.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 2024-04-01 eller enligt överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

På Industritekniska programmet - Grafisk teknik och design blir eleverna experter på allt som gäller trycksaker, från idé till färdig produkt. Eleverna får kunskap om hela tryckprocessen och lär sig förarbete (prepress), olika trycktekniker och den viktiga efterbehandlingen. Vi arbetar med olika material och eleverna får lära sig vilka metoder och tekniker som de ska använda sig av. Inom utbildningen har eleverna tillgång till prepressutrustning av bra kvalitet där de får lära sig färghantering och bildbehandling med hjälp av de bästa programmen för grafiskt arbete. Dina uppgifter blir bland annat att undervisa inom ämnen så som, Industritekniska processer, produktionskunskap/processer, grafisk kommunikation och produktion, etc. Planera, genomföra och efterarbeta undervisningen och att vara mentor, vilket bland annat innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elevernas studier. Du har även ansvar för APL (arbetsplatsförlagd utbildning) där du anordnar och följer upp elevers praktik ute på företagen. Ansvar för material och undervisningslokal ingår också i uppdraget. I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott bemötande. Du har god förmåga att samarbeta med övriga lärare i arbetslaget och på skolan.


Du som söker

Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation för gymnasieskolan inom ovanstående ämnen. Du ska även ha erfarenhet från den grafiska branschen, fördel att ha arbetat med grafisk produktion men även grafisk kommunikation, programvaror som är önskvärda är Adobes svit. Du ska ha en vilja att utveckla och förbättra verksamheten samt vara gränssättande och tydlig i kommunikationen. Du ska ha lätt för att skapa kontakt och professionell relation till elever/ungdomar. Det är meriterande om du har ledarerfarenhet från t.ex. föreningsliv eller arbetsliv.

Företag

Borås stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

8 mars 2024

Kontaktinformation

Magnus Björk

0768-883115Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela