← Översikt
Biträdande rektor på Viskaforsskolan logo

Biträdande rektor på Viskaforsskolan

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.


Din nästa arbetsplats

Viskaforsskolan är belägen längs vackra ån, Viskan, söder om Borås. Skolan består av tre byggnader uppdelade på ett stort skolområde. Området omgärdas av skog och naturskön miljö med intilliggande idrottsplats. Skolgården innefattar simhall, idrottshallar samt planytor för aktiviteter. Skolan har tillgång till bibliotek och fritidsgård i närliggande lokaler.

Viskaforsskolan präglas av en varm och generös atmosfär. Personalen trivs på sin arbetsplats och har ett gott samarbete. Viskaforsskolan arbetar utifrån ett F-9 perspektiv med fokus på elevernas hela skolgång. Skolan har god samverkan med föräldrar och närliggande funktioner. Skolan är tvåparallellig, indelad i stadier med organiserade arbetslag utifrån årskurserna förskoleklass, 1-3, 4-6 samt 7-9. Fritidshemmet är består av fyra avdelningar. På Viskaforsskolan har vi också stöd av ett elevhälsoteam som består av specialpedagog, skolsköterska, psykolog och kurator.Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 1 april 2024 eller enligt överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

Som biträdande rektor på Viskaforsskolan F-6 arbetar du nära rektor, elevhälsoteamet och skolans övriga personal. Du hanterar frågor och situationer som uppkommer från elever, vårdnadshavare och personal under dagarna. Du ansvarar stötta och leda fritidshemmets arbetslag och för att utveckla personal och verksamhet. I tjänsten ingår personalansvar för delar av personalen vilket även innebär ansvar för personalplanering, vikarieanskaffning och schemaläggning.  Tyngdpunkten kommer ligga på administrativt ledningsarbete kring personal, lokaler, ekonomi och arbetsmiljö men du kommer även att bistå rektor i det pedagogiska utvecklingsarbetet. Vid rektors frånvaro går biträdande rektor in som tillförordnad rektor.


Du som söker

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning, lärarlegitimation samt flerårig erfarenhet av pedagogiskt arbete. Det är meriterande om du även har god kännedom om skolans fritidshemsverksamhet. Du har god kunskap om skolans och/eller fritidshemmets styrdokument. Erfarenhet av ledningsuppdrag är meriterande t.ex. varit med och drivit skolutvecklingsprojekt eller varit arbetslagsledare/ processledare/ utvecklingspedagog samt erfarenhet av elevhälsoarbete så som specialpedagogiska frågor.

Tjänsten kräver att du kan formulera dig tydligt och korrekt i både tal och skrift. Du bör tycka om administrativa uppgifter, vara effektiv, kunna prioritera och du är organiserad även i mer pressade situationer. Att använda digitala verktyg är en självklarhet för dig.

Du är intresserad av och duktig på systematiskt kvalitetsarbete och är mål- och resultatinriktad när det gäller att driva skolutveckling. Du är en tydlig ledare som leder med tillit och goda relationer.

Du tycker om att arbeta både självständigt och i team vilket kräver att du är både driven, modig, flexibel och prestigelös. Du är duktig på att bygga förtroendefulla relationer med medarbetare, elever och vårdnadshavare genom att vara välkomnande och lyssna in vad andra har att säga men också bekväm med att fatta och förmedla beslut.

Företag

Borås stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

29 februari 2024

Kontaktinformation

Sara Lundsten

033-358886Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela