← Översikt
Stödassistent till Johannelundsgatan logo

Stödassistent till Johannelundsgatan

Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för kommunens funktionshinderverksamhet, socialpsykiatri-, och hälso- och sjukvårdsinsatser för nämnda målgrupper. Förvaltningen har cirka 1000 anställda och 45 chefer. Vi är inne i en spännande fas där utvecklings- och förändringsarbete har ett stort fokus med syfte att förbättra kvaliteten för de vi finns till för.

Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 26 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.


Din nästa arbetsplats

Vi söker nu en stödassistent till den nyöppnade gruppbostaden Johannelundsgatan.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskemål, motivera samt stärka brukaren i sin vardag både i sin bostad såväl som vid sociala aktiviteter. Under arbetspassen arbetar du såväl självständigt som i grupp. Tjänsten kräver även att du har god datakunskap, då administrativa arbetsuppgifter genom dokumentation i vårt verksamhetssystem förekommer. Tjänsten innebär ett brukarnära arbete där tydlighet och struktur är en viktig del av arbetet. Hantering av utmanande beteende förkommer i det dagliga arbetet, erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt tidigare erfarenheter av personer inom området psykiatrin är därför meriterande.


Du som söker

Du som söker skall ha gått Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller ha annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet från arbete med personer med funktionsvariationer och kan tecken som stöd. Som person är du lugn, har ett gott bemötande och stort tålamod. Du har också förmåga att arbeta självständigt och är lösningsfokuserad.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du behöver ha datorvana samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift då dokumentation och en del annan administration som ingår i anställningen sker i datamiljö. För att kunna söka denna tjänst så behöver du behärska kinesiska (mandarin) då vi har brukare som nästan enbart kommunicerar på detta språk.


B-körkort är meriterande för tjänsten.

Företag

Borås stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Sjukvård/Omsorg

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

21 februari 2024

Kontaktinformation

Tina Hulting

033-35 81 57Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela