← Översikt
Metodhandledare med inriktning Signs of Safety logo

Metodhandledare med inriktning Signs of Safety

Vi på Individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Borås Stad genomgår just nu en spännande utvecklingsfas där vi expanderar och omformar vår verksamhet för att bättre möta behoven hos våra invånare. Ett nytt kapitel började hösten 2023 med etableringen av vårt Barn- och familjecentrum, där vi aktivt implementerar nya arbetssätt och metoder, inklusive Signs of Safety. Barn- och familjecentrum består av två enheter med socialsekreterare, metodhandledare och enhetschefer.

Vi söker nu en engagerad metodhandledare till vårt Barn- och familjecentrum. Hos oss kommer du att vara en del av en arbetsplats med väletablerade rutiner och en tydlig struktur, vilket utgör grunden för en trygg och rättssäker verksamhet. Vårt fokus ligger på att göra barn och unga ännu mer delaktiga i deras kontakt med oss och vi har en stark samverkan med övriga enheter inom Individ- och familjeomsorgsförvaltningen. Vi lägger också stor vikt vid extern samverkan.


Din nästa arbetsplats

Som vår blivande metodhandledarkollega kommer du att ha möjlighet till specialisering och ett spännande, meningsfullt och utvecklande arbete. Vi har en sammanhållen arbetsledning som stöttar varandra, och du kommer att arbeta nära enhetschefen och övriga metodhandledare. Hos oss får du flexibla arbetsvillkor med möjlighet att självständigt lägga upp din arbetstid tack vare vårt förmånliga flextidsavtal. Dessutom finns möjlighet till tillfälligt distansarbete.

Om du är en dedikerad och passionerad person som vill vara en del av vår fortsatta utveckling och bidra till att göra skillnad för barn och familjer i Borås Stad, så är detta en fantastisk möjlighet för dig att växa och utvecklas tillsammans med oss. Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt Barn- och familjecentrum!


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga uppdrag är att starta upp ett Säkerhetsteam enligt Signs of Safety samt att ha ett övergripande samordningsansvar avseende implementering av Signs of Safety. Centralt i ditt arbete är att genom ett situationsanpassat ledarskap vägleda och ge metodstöd till socialsekreterare i det dagliga arbetet av ärendehandläggning och juridiska frågor. I ditt uppdrag som metodhandledare kommer du även arbeta med en övergripande utveckling av verksamheten där stort fokus är att göra barn och unga ännu mer delaktiga och verka för en god intern och extern samverkan. Du kommer ingå i olika arbetsgrupper på en organisatorisk nivå. Du kan också vara ställföreträdande för enhetschefen vid dennes frånvaro.


Du som söker

Vi letar efter dig med en socionomexamen och behörighet att hantera ärenden inom den sociala barnavården. Du har en gedigen erfarenhet av myndighetsutövning och förstår uppdraget på ett djupgående sätt. Du är självgående, fungerar som en resurs för kollegor och har förmågan att se organisationen i ett helhetsperspektiv.

Din kommunikationsförmåga är god, både muntligt och skriftligt, och du kan entusiasmera andra i arbetet. Du är skicklig på dokumentation och har en administrativ förmåga som gör att du kan strukturera och prioritera ditt arbete effektivt. Du har även genomfört vidareutbildningar som är relevanta för myndighetsutövning, såsom Signs of Safety, och har ett B-körkort.

Tidigare erfarenhet av arbetsledande eller ledande roller är meriterande, liksom erfarenhet av socionomarbete inom andra verksamheter. Du är en lagspelare som värdesätter samarbete och samverkan, och du kan både stödja och leda i olika situationer. Flexibilitet, kreativitet och en vilja att driva förändring är egenskaper som kännetecknar dig, och du har förmågan att snabbt anpassa dig till nya förutsättningar.


Som metodhandledare är du professionell och mogen i ditt förhållningssätt. Du är skicklig på att skapa och underhålla relationer både internt och externt, och du ser möjligheter till förbättringar i ditt arbete. Du är relationsskapande och utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang och agerar som en förebild för andra.

Företag

Borås stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Sjukvård/Omsorg

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

29 februari 2024

Kontaktinformation

Sara Jönsson

033-353622Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela