← Översikt
IT-ansvarig logo

IT-ansvarig


Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.

Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionalism, engagemang och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Din nästa arbetsplats

Inom Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen arbetar drygt 850 medarbetare med att leverera högklassig utbildning till våra elever och studerande. Förutom fyra kommunala gymnasieskolor samt anpassad gymnasieskola bedriver vi också vuxenutbildning och Yrkeshögskola.

I din roll som IT- ansvarig hos oss på Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen arbetar du mot alla verksamheter i förvaltningen. Du kommer att ha din arbetsplats på Utbildningskontoret, vilket är beläget på Olovsholmsgatan 32 i Borås. På Utbildningskontoret, är vi drygt 20 medarbetare som arbetar med förvaltningens stödfunktioner för processer inom ekonomi, kvalitet- och utveckling, HR, IT, kommunikation, antagning och administration. Det är en arbetsplats där vi värdesätter att samarbeta, tar vara på varandras kompetenser och värnar om en god arbetsmiljö.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 2024-06-03 eller enligt överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

Som IT-ansvarig arbetar du både strategiskt och operativt med olika IT-frågor, genom att arbeta nära chefer och medarbetare i verksamheterna och vara lyhörd för deras behov. Du är länken mellan förvaltningen och samarbetspartners inom IT och stadens centrala förvaltning där du är delaktig i samt företräder och biträder Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i hantering av IT-system, t.ex. vid upphandlingar, revisioner, riskanalyser m.m. I detta arbete deltar du också i stadens nätverk för IT-frågor. En stor del av ditt arbete är att vara förvaltningens objektspecialist och ansvara för elevregistersystemet IST.


Arbetet som IT-ansvarig innebär att du deltar i och driver större IT-relaterade projekt, både inom den egna förvaltningen och i samarbete med andra av stadens förvaltningar. Du projektleder och driver digitala förändringar, ger stöd och service samt utbildar nyckelpersoner i förvaltningens verksamheter när det gäller frågor som är kopplade till IT, drift och underhåll.


Du som söker

Du som söker har en eftergymnasial utbildning gärna inom IT, Data- och systemvetenskap eller informatik alternativt flerårig och aktuell arbetslivserfarenhet som vi bedömer som relevant för tjänsten. För att klara av uppdraget som IT-ansvarig ser vi gärna att du har hög förståelse för olika teknologier exempelvis AI och dess betydelse för organisationsutveckling, har erfarenhet av projektledning, bred erfarenhet av IT och god förståelse för beställarrollen i offentlig verksamhet, god kunskap om ny digital teknik och lätt för att förstå och ta till dig nya digitala lösningar, ser möjligheterna som dessa erbjuder och har pedagogisk förmåga att förmedla den kunskapen till andra.

Det är meriterande om du har arbetat med innovationsarbete och uppföljning och styrning av verksamhet på strategisk nivå i en större organisation. Arbetslivserfarenhet från kommunal eller annan myndighet är önskvärd. En stor del av ditt arbete består av kommunikation vilket innebär att du behöver besitta god kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift. Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas.


Som person är du professionell, ansvarstagande, strukturerad, leveranssäker och trivs både med att arbeta självständigt och i team med andra. Du behöver besitta en förmåga att hantera komplexa situationer och lösa problem tillsammans med andra. Likväl behöver du med skicklighet, kunna göra analyser utifrån vilka du kan prioritera, avgränsa och fatta beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Företag

Borås stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Data/IT

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

29 februari 2024

Kontaktinformation

Anna Stensson

anna.stensson@boras.se076-888 77 63Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela