← Översikt
Familjebehandlare till vårt nya MST-team logo

Familjebehandlare till vårt nya MST-team

Familjebehandlare till vårt nya MST-team


Nu startar vi upp ett nytt MST-team till vårt nya Ungdomscentrum inom Individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Borås Stad. Vi söker därför tre familjebehandlare till MST-teamet.

Individ och familjeomsorgsförvaltningen befinner sig i en spännande fas där verksamheten förändras och utökas för att möta behov hos invånarna i Borås. IFO har under hösten 2023 startat upp den nya verksamhetsgrenen Ungdomscentrum. Ungdomscentrum har fokus på ungdomars behov kopplade till missbruk, kriminalitet och/eller annat normbrytande beteende. Det är flera olika redan etablerade enheter som sammanförts och tillsammans bildat Ungdomscentrum, detta för att vi vill erbjuda ett bättre och mer sammanhållet stöd för dem som vi är till för. Enheterna inom Ungdomscentrum bildar en kedja från det förebyggande och uppsökande arbetet till utredning, bedömning och behandlade insatser.


Din nästa arbetsplats


Var med och starta upp vårt MST-team! Vi utökar nu verksamheten med ett MST-team bestående av tre familjebehandlare och en teamledare. MST vänder sig till familjer med ungdomar som har beteendeproblem så som exempelvis kriminalitet, missbruk, skolproblem och/eller aggressivitet. MST är ett evidensbaserat och intensivt behandlingsprogram som fokuserar behandlingen på den miljö där ungdomen befinner sig, deras hem och familj, skolan och dess personal, närområdet och kompisar.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter


Som familjebehandlare i MST-teamet arbetar du med intensivt familjearbete. Behandlaren träffar familjerna flera gånger i veckan på tider som passar familjerna. Detta innebär oregelbundna arbetstider, som behandlaren till stor del kan påverka själv, samt beredskap var tredje vecka. Arbetet är fritt, flexibelt och utmanande men samtidigt ger modellen, kollegorna i teamet och metodhandledaren ett stort stöd för familjebehandlaren. Teamet har metodhandledning varje vecka.

Läs mer om MST Sverige


Du som söker


Du som söker är examinerad socionom eller har annan akademisk examen som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du är flexibel och ansvarsfull och har god samarbetsförmåga. Du kan arbeta strukturerat, målinriktat och självständigt tillsammans med familjer och deras nätverk.

Vi söker dig som vill arbeta systemiskt och utveckla dina färdigheter i familjearbete. Erfarenhet av familjearbete, familjeterapi eller kognitiv terapi är meriterande. Det är även önskvärt med vidareutbildning inom området, gärna systemteoretisk utbildning eller andra manualbaserade metoder som syftar till att bedriva kvalificerat förändringsarbete. MST-teamet kommer att få konsultation och utbildning av den svenska MST-organisationen och du kommer inledningsvis att erbjudas MST-utbildning.

Du som söker är flexibel och ansvarsfull med god samarbetsförmåga som har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Arbetet är huvudsakligen förlagt dagtid men du skall vara flexibel till att kunna anpassa din arbetstid efter familjernas behov. Det är viktigt att du har en god förmåga att uttrycka dig i svenska, både vad gäller tal och skrift. Konsultation och utbildning sker till viss del på engelska och det är därför även nödvändigt med goda kunskaper i engelska. B-körkort är ett krav.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Eva Hultqvist, rekryterande chef
E-post: eva.hultqvist@boras.se
Telefon: 033 355877

Jens Ekström, facklig företrädare för vision
Telefon: 0768885136

Sam Carlsson, mst-konsult
Telefon: 0762063242


Som anställd får du tillgång till friskvårdsbidrag, fri entré till Borås Stads badanläggningar, ett förmånligt flextidsavtal, möjlighet till utökade semesterdagar genom semesterväxling samt fler fina förmåner.

Välkommen att söka ett spännande och utmanande arbete fullt av möjligheter!Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-07-28.


I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län

Bransch

Förvaltning/Handläggning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

28 juli 2024

Kontaktinformation

Eva Hultqvist

eva.hultqvist@boras.se033 355877Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela