← Översikt
Utvecklingsledare, Miljöförvaltningen logo

Utvecklingsledare, Miljöförvaltningen

Är du intresserad av en varierad tjänst där du får möjlighet att leda och utveckla Miljöförvaltningens arbete mot osund konkurrens, fusk och organiserad brottslighet? Då har vi arbetet för dig!

Miljöförvaltningen ansvarar för stadens myndighetsuppdrag inom miljötillsyn, livsmedelskontroll, alkohol- och tobakshandläggning. I förvaltningens uppdrag ingår också natur- och vattenvård samt viktig rådgivning till stadens invånare i form av konsumentrådgivning, budget- och skuldrådgivning och energi- och klimatrådgivning. Miljöförvaltningen arbetar för att förbättra boråsarnas livsmiljö och hälsa i linje med stadens miljömål och Visionen för framtidens Borås. 

Miljöförvaltningen har cirka 75 medarbetare och är indelad i sju avdelningar: Tillstånd och Juridik, Livsmedelskontroll, två avdelningar för Miljötillsyn, Miljö- och naturvård, Konsument Borås och Administrationen. 


Din nästa arbetsplats

Som utvecklingsledare arbetar du nära hela förvaltningen och är placerad på avdelningen Tillstånd och Juridik, men du samarbetar också med många andra myndigheter. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse under förutsättning att erforderliga beslut fattas.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare


Dina arbetsuppgifter

Miljöförvaltningen leder arbetet med Myndighetssamverkan Borås, som har syftet att motverka osund konkurrens, fusk och organiserad brottslighet, med särskilt fokus inom miljö- och hälsoskydd, livsmedel, alkohol och tobak. Som utvecklingsledare blir det ditt huvudsakliga uppdrag att leda, samordna och utveckla arbetet inom Myndighetssamverkan Borås. Det är du som ansvarar för att nätverka med andra myndigheter och planera gemensamma tillsynsinsatser. Du blir spindeln i nätet som håller ihop arbetet! Du inspirerar och motiverar andra till samverkan. Du ansvarar också för att dokumentera, sammanställa och kommunicera resultat till tjänstemän och politiker inom staden men också till andra kommuner och myndigheter vid behov. 

Som utvecklingsledare på Miljöförvaltningen förväntas du ge juridisk rådgivning i frågor kopplade till Myndighetssamverkan Borås samt stötta förvaltningsjuristen vid behov. 

Arbetet är både strategiskt och operativt. Du arbetar bland annat med brottsförebyggande åtgärder och säkerhetsfrågor. Du förväntas följa med ut vid samordnade tillsynsinsatser. I tillsynsuppdraget ingår även tillsyn på helger, kvälls- och nattid vid vissa tillfällen. 


Du som söker

Vi söker dig som har juristexamen och har kunskap inom den lagstiftning som reglerar miljöförvaltningens verksamhet samt goda kunskaper om förvaltnings- och kommunallag. Du har erfarenhet av arbete med ärendehantering på en förvaltning, statlig myndighet eller annan liknande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av myndighetsgemensamt arbete och tillsyn.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda andra utan att vara chef. Du ser samarbete som en viktig faktor för framgång. Genom din kompetens och en god dialog inger du förtroende och skapar goda relationer i alla dina kontaktytor. Du driver självständigt ditt arbete, motiverar andra att delta och du är med lätthet föredragande i olika sammanhang. 

Uppdraget ställer höga krav på analysförmåga och helhetssyn och det är meriterande om du har erfarenhet av sådant arbete. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du tar hänsyn till olika perspektiv och du kan anpassa andras idéer till vår verksamhet.

Du är modig, social, produktiv samt har ett starkt engagemang för ditt arbete. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du har lätt för att samspela med andra genom ett positivt och flexibelt förhållningssätt. Du har förmåga att organisera, strukturera och tidsplanera arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt. Du har även förmåga till strategiskt tänkande och omvärldsbevakning inom ditt ansvarsområde. 

Erfarenhet av likvärdigt arbete är meriterande och stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 
B-körkort är ett krav.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Johanna Bäckström, avdelningschef 
Telefon: 033-35 30 12

Matilda Chocron, facklig företrädare för naturvetarna 
Telefon: 033-35 30 13

Fackliga företrädare nås också via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00. 

I Borås Stad arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö, vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid.


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-11-26.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas. Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Ledning/Chefer

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

26 november 2023

Kontaktinformation

Johanna Bäckström, avdelningschef

033-35 30 12Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela