← Översikt
Senior socialsekreterare till Barn- och familjecentrum, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen logo

Senior socialsekreterare till Barn- och familjecentrum, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Individ- och familjeomsorgsförvaltningen befinner sig i en spännande fas där verksamheten förändras och utökas för att möta behov hos invånarna i Borås Stad. Under hösten 2023 gör Barn och unga en ny organisering och startar upp Barn- och familjecentrum där vi arbetar fram nya arbetssätt och metoder så som Signs of Safety. Verksamheten består av två myndighetsutövande enheter med socialsekreterare, metodhandledare och enhetschefer. 

Vi ser en ökad komplexitet för våra barn och ungdomar och ser därför ett behov av att komplettera verksamheten genom att utöka kompetensen med fyra seniora socialsekreterare. 

Socialsekreterare på Barn- och familjecentrum


Din nästa arbetsplats

Du kommer till en arbetsplats med väl upparbetade rutiner, en tydlig struktur och stor tillgång till nära arbetsledning med god återkoppling, vilket utgör grunden för en trygg och rättssäker verksamhet. Vi har ett stort fokus på att göra barn och unga ännu mer delaktiga i kontakten med oss och har en god samverkan med övriga enheter inom Barn och unga. Vi arbetar för att alla ska få möjlighet till kompetensutveckling där vi tror att delaktighet och ansvar medför att vi tillsammans utvecklar vår enhet. Vi har en god sammanhållning där vi arbetar i mindre team och har ett gott kollegialt stöd. Du ges möjlighet att självständigt lägga upp din arbetstid då vi har ett förmånligt flextidsavtal. Efter din introduktion finns möjlighet till tillfälligt distansarbete.

Räkna med utmaningar i vardagen men också skratt, härliga möten och fantastiska kollegor. Som arbetsgivare ser vi det viktigt att alla har en god arbetsmiljö och en rimlig arbetsbelastning. Vill du ha ett arbete som är stimulerande, meningsfullt och utvecklande som ger mycket tillbaka så är detta rätt tjänst för dig. Du kommer få ett arbete där du gör skillnad varje dag!


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

Målgruppen är barn och unga i ålder 0-17 år och deras vårdnadshavare. Din roll är att utreda barn, unga och familjer i utsatta situationer. Du arbetar nära socialsekreterare där ni tillsammans utreder, fattar beslut och följer upp insatser. Genom dina specifika kunskaper och erfarenheter stöttar du upp dina kollegor i större utsträckning. Som senior socialsekreterare kan du ha ansvar för introduktion, kompetensutveckling och andra riktade uppdrag. 


Du som söker

Du som söker har socionomexamen med behörighet att utreda och fatta beslut inom den sociala barnavården. Vi ser att du har genomgått vidareutbildningar som är väsentliga föra att driva olika synsätt inom myndighetsutövningen såsom systemteori och Signs of Safety. Du kan genomföra utbildningar för dina kollegor och du driver dina egna ärenden på ett mycket självständigt sätt. Du har en mycket god dokumentationsvana och förmåga till samverkan både internt och externt. Du är van vid olika former av möten och kan inneha både en stödjande och styrande roll. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom öppenvård, HVB, skola eller Hälso- och sjukvården då det är värdefull kunskap. 

Vi ser att vår framtida kollega har ett stort engagemang, ett gott bemötande och ett professionellt yrkesmässigt förhållningssätt. Du gillar att samarbeta och tar dig an nya arbetsuppgifter med ett genuint intresse. B-körkort är ett krav.

Intervjuer kommer ske fortlöpande.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Eva Eriksson, enhetschef 
Telefon: 033-35 35 10

Sara Jönsson, enhetschef 
Telefon: 033-35 36 22

Liselotte Book, facklig företrädare för akademikerförbundet ssr 
Telefon: 033-35 37 15

Chantal Hermansson Naus, facklig företrädare för vision 
Telefon: 0704551460Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-10-01.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas. Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Sjukvård/Omsorg

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

1 oktober 2023

Kontaktinformation

Eva Eriksson, enhetschef

033-35 35 10Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela