← Översikt
Stödassistenter till SP korttid/ LSS-gruppbostad, Sociala omsorgsförvaltningen logo

Stödassistenter till SP korttid/ LSS-gruppbostad, Sociala omsorgsförvaltningen

Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för kommunens funktionshinderverksamhet, socialpsykiatri-, och hälso- och sjukvårdsinsatser för nämnda målgrupper. Förvaltningen har cirka 1000 anställda och 45 chefer. Vi är inne i en spännande fas där utvecklings- och förändringsarbete har ett stort fokus med syfte att förbättra kvaliteten för de vi finns till för.


Din nästa arbetsplats

Socialpsykiatri korttid är en insats enligt SOL (Socialtjänstlagen). Verksamheten kartlägger personer inför framtid beslut om boende, aktuella insatser och nödvändiga behov. Gruppbostad äldre är en insats enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamheten inriktar sig på personer över 65 år med funktionsnedsättning. 

Vi söker nu två medarbetare. Tjänsterna innebär arbete på båda enheterna.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Vi arbetar med individuell verksamhetsanpassad schemaläggning som är förlagd till dag, kväll och helger. Vi tillämpar arbete enligt samplanering och arbetar därmed på flera enheter.


Dina arbetsuppgifter

Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskemål, motivera samt stärka brukaren i sin vardag både i sin bostad såväl som vid sociala aktiviteter. Tjänsten innefattar även administrativa arbetsuppgifter såsom dokumentation i vårt verksamhetssystem. 

Tjänsten innebär ett brukarnära arbete där tydlighet och struktur är en viktig del av arbetet. Hantering av utmanande beteende förkommer i det dagliga arbetet, erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt tidigare erfarenheter av personer inom området psykiatrin är därför meriterande.


Du som söker

Du ska ha genomgått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller ha annan utbildning och som arbetsgivaren finner lämplig. Som person ska du vara flexibel och gärna se möjligheter istället för hinder. Du har förmåga att ta egna initiativ och kunna samarbeta med övriga på arbetsplatsen. Du ska ha erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning, LSS, psykiatri, behandlingshem eller äldreomsorg. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av socialdokumentation i verksamhetssystemet Viva samt erfarenhet av ESL och MI. 

Som person tillför du ett lugn och en personlig mognad samt kommer med ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Dina värderingar är välgrundade, tydliga och utgår från ett etiskt perspektiv. Du samarbetar bra med både brukare, anhöriga samt kollegor och är lyhörd för individens behov.

B-körkort är ett krav för tjänsten. 


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Jeannette Rosengren, enhetschef 
Telefon: 0768-88 37 27

Borås Stads växel, facklig företrädare 
Telefon: 033-35 70 00

Läs här om Borås Stads personalförmåner

Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden.


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-09-21.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas. Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Sjukvård/Omsorg

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

21 september 2023

Kontaktinformation

Jeannette Rosengren, enhetschef

0768-88 37 27Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela