← Översikt
Socialsekreterare till Barn- och familjecentrum, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen logo

Socialsekreterare till Barn- och familjecentrum, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Individ- och familjeomsorgsförvaltningen befinner sig i en spännande fas där verksamheten förändras och utökas för att möta behov hos invånarna i Borås Stad. Under hösten 2023 gör Barn och unga en ny organisering och startar upp Barn- och familjecentrum där vi arbetar fram nya arbetssätt och metoder så som Signs of Safety. Verksamheten består av två myndighetsutövande enheter med socialsekreterare, metodhandledare och enhetschefer. 

Vi söker nu fyra nya kollegor till Barn- och familjecentrum. Du kommer till en arbetsplats med väl upparbetade rutiner, en tydlig struktur och stor tillgång till nära arbetsledning med god återkoppling, vilket utgör grunden för en trygg och rättssäker verksamhet. Vi har ett stort fokus på att göra barn och unga ännu mer delaktiga i kontakten med oss och har en god samverkan med övriga enheter inom IFO Barn och unga. Övrig extern samverkan är en också en viktig del av vårt arbete. 

Socialsekreterare på Barn- och familjecentrum


Din nästa arbetsplats

Förutom möjligheten till ett spännande, meningsfullt och kreativt arbete får du som vår blivande kollega en god introduktion. Du får dessutom stöd av utsedd mentor. Utöver regelbunden ärendehandledning med arbetsledning får du även extern handledning. Vi har en god sammanhållning där vi arbetar i mindre team och har ett gott kollegialt stöd, där vi tror att delaktighet och ansvar medför att vi tillsammans utvecklar vår enhet. För oss är kompetensutveckling och vidareutbildning en självklarhet där vi bland annat ingår i Yrkesresan och erbjuder en fördjupad systemteoretisk utbildning. 

Som kollega hos oss får du tillgång generösa förmåner som Borås Stad. Du ges möjlighet att självständigt lägga upp din arbetstid då vi har ett förmånligt flextidsavtal. Vi sitter i centralt belägna lokaler i Borås centrum. Efter din grundläggande introduktion finns möjlighet till arbetsanpassning utifrån tillfälligt distansarbete.

Räkna med utmaningar i vardagen men också skratt, härliga möten och fantastiska kollegor. Som arbetsgivare ser vi det viktigt att du har en god arbetsmiljö och en rimlig arbetsbelastning där verksamheten har stort fokus på detta. Vill du ha ett arbete som är stimulerande, meningsfullt och utvecklande som ger mycket tillbaka så är detta rätt tjänst för dig. Du kommer få ett arbete där du gör skillnad varje dag!


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

Vi arbetar med målgruppen barn och unga i ålder 0-17 år och deras vårdnadshavare. Som socialsekreterare hos oss kommer du huvudsakligen att utreda, fatta beslut och följa upp beviljade insatser enligt socialtjänstlagen samt lagen om vård av unga. 


Du som söker

Vi söker dig som har socionomexamen och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom social barn- och ungdomsvård. Du ska ha ett stort engagemang, ett gott bemötande och ett professionellt yrkesmässigt förhållningssätt är en självklarhet för dig. Du gillar att samarbeta och tar dig an nya arbetsuppgifter med ett genuint intresse. Stor vikt läggs på din personliga lämplighet. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund. B-körkort är ett krav.

Intervjuer kommer ske fortlöpande.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Sara Jönsson, enhetschef 
Telefon: 033-35 36 22

Eva Eriksson, enhetschef 
Telefon: 033-35 35 10

Chantal Hermansson Naus, facklig företrädare för vision 
Telefon: 0704551460

Liselotte Book, facklig företrädare för akademikerförbundet ssr 
Telefon: 033-35 37 15Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-10-01.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas. Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Sjukvård/Omsorg

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

1 oktober 2023

Kontaktinformation

Eva Eriksson, enhetschef

033-35 35 10Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela