← Översikt
Socialpedagog på Engelbrektskolan 7-9 logo

Socialpedagog på Engelbrektskolan 7-9

Socialpedagog på Engelbrektskolan 7-9


Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.


Din nästa arbetsplats


Engelbrektskolan består av två enheter från F-klass till årskurs 9 på skolan. På enheten 7-9 går cirka 350 elever. Lokalerna för F-6 ligger i anslutning till lokalerna för 7-9 och här möts yngre och äldre elever på ett naturligt sätt i gemensamma utrymmen såsom matsal, aula, bibliotek och idrottshall vilket bidrar till en lugn och harmonisk miljö.

Skolan har ett tydligt fokus på elevernas lärande och höga förväntningar på såväl elevernas förmåga som på personalens arbete för att möjliggöra att eleverna lyckas. Skolkulturen präglas av höga ambitioner, professionalitet och yrkesstolthet. Skolan har en stabil personalgrupp med kompetenta, engagerade och legitimerade lärare. Vi har ett fulltaligt och välfungerade elevhälsoteam. Skolan är centralt belägen i Borås och det är lätt att ta sig hit med kollektivtrafiken.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 13 augusti 2024 eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter


Du kommer att arbeta med och ha särskilt ansvar för skolans arbete med trygghet, trivsel och studiero. Du ingår i skolans trygghetsgrupp och i arbetet med skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Tillsammans med lärare och skolkurator kommer du vara delaktig i arbetet med att utreda kränkningar och du kommer även att vara involverad i arbetet med elever med problematisk skolfrånvaro. Som socialpedagog hos oss har du ett nära samarbete med lärare vid samverkan med vårdnadshavare.

Du kommer att ansvara för skolans uppehållsrum vilket innebär att vara en trygg och stabil vuxen, anordna rastaktiviteter och turneringar samt ansvara för inköp och försäljning i skolans kiosk.

Du trivs i en dynamisk organisation som har elevens bästa i fokus. Frihet under ansvar är något du tycker om och du kan strukturera och organisera ditt arbete. Att arbeta i team och vara en vuxen förebild är för dig en självklarhet.


Du som söker


Du som söker har en treårig socialpedagogexamen. Med relevant yrkeserfarenhet är även eftergymnasial socialpedagogisk utbildning från yrkeshögskola, socialpedagogisk utbildning från folkhögskola eller annan utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig. Det är meriterande med erfarenhet av arbete på ett högstadium eller inom någon form av styrd ungdomsverksamhet inom 12-16 årsåldern. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du har ett tryggt och stabilt ledarskap, lyssnar in och skapar trivsel i de sammanhang du är en del av. Du har ett relationskapande förhållningssätt med en förmåga att initiera, skapa, behålla och vårda goda relationer med elever, personal och vårdnadshavare. Du trivs att arbeta med ungdomar och vill att varje elev ska lyckas utifrån sina förutsättningar och skapar möjligheter för detta. Du kan skapa möten där eleven upplever sig lyssnad på och kompetent oavsett sina egna utmaningar. Du är liksom vi övertygad om att uppmuntran, förtroende, ansvar och kunskap, bygger självkänsla och lyfter fram vår inre kraft. Vidare är du som person trygg och visar fram ett lugn. Du hanterar stress på ett konstruktivt sätt, vilket innebär att du bibehåller ett gott humör vid press och motgångar och har förmågan att fokusera på rätt saker.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Bosse Leskinen, rekryterande chef
E-post: bosse.leskinen@boras.se
Telefon: 033-357996

Merika Gustavsson, vision
Telefon: 0738-167555


Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare

Intervjuer för tjänsten kommer att ske i början av augusti.Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-07-24.


I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

24 juli 2024

Kontaktinformation

Bosse Leskinen

bosse.leskinen@boras.se033-357996Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela