← Översikt
Socialsekreterare till IFO Vuxen Myndighet logo

Socialsekreterare till IFO Vuxen Myndighet

Din nästa arbetsplats


IFO Vuxen arbetar med att utreda och bevilja bistånd till vuxna personer (24 år och uppåt) som har en missbruksproblematik. För våra klienter föreligger ofta även annan problematik, som psykisk ohälsa, hemlöshet eller kriminalitet. Vi är 12 utredande socialsekreterarkollegor och har gott stöd av våra metodhandledare samt enhetschef. Sedan 1 februari 2021 så har IFO Vuxen också ansvar för ett boendeuppdrag som även avser andra socialt utsatta grupper än personer med missbruksproblem. I uppdraget utreds om de socialt utsatta grupperna är berättigade till boende med sociala andrahandskontrakt. Från och med 1 februari 2022 arbetar två socialsekreterare inom IFO Vuxen separat med ansökningar enligt boendeuppdraget.

Tjänsten som vi nu söker är en socialsekreterare som utreder missbruksärenden. Vi har idag ett fint samarbete med både interna och externa samverkansparter, vilket vi värdesätter högt och ser som en förutsättning för ett framgångsrikt socialt arbete. Att hålla en hög professionell nivå där det finns en tydlighet i myndighetsutövningen är också något som präglar vår verksamhet.

Hos oss på IFO Vuxen får du ett gott kollegialt stöd och stora möjligheter att utvecklas i ditt arbete som socialsekreterare. I vår grupp trivs personer med en skopa humor, som på ett prestigelöst sätt delar med sig av tidigare erfarenheter och nyvunna kunskaper. Vi arbetar i ljusa och trivsamma lokaler i centrala Borås. Individ- och familjeomsorgsförvaltningen är i en omfattande utvecklingsresa, där vi satsar på att kompetensutveckla och implementera systemteoretiska metoder i våra verksamheter. För oss innebär det att vi utvecklar arbetssätt som fokuserar på de system vi ingår i, snarare än individen. Vi vill bevara och erhålla ny kunskap inom vårt ansvarsområde och därför ges juridisk handledning av rättshandläggare, samt extern handledning. Individ och familjeomsorgen erbjuder även all personal utbildning i systemisk teori och det är utifrån systemiskt arbetssätt som förvaltningen har sitt grundläggande arbetssätt.

Som anställd får du tillgång till friskvårdsbidrag, fri entré till Borås Stads badanläggningar, ett förmånligt flextidsavtal, möjlighet till utökade semesterdagar genom semesterväxling samt flera fina förmåner.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde september 2024 eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter


För tjänsten innebär det i huvudsaklig att utreda, fatta beslut och följa upp beviljade insatser enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen om vård av missbrukare (LVM). Arbetet innebär även en stor del av så väl intern som extern samverkan. 


Du som söker


Du som söker är examinerad socionom eller har en akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har ett stort engagemang och intresse för att arbeta med målgruppen missbruk och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av detta. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning, samt är insatt i de nationella riktlinjerna för missbruksvård. Det är även en fördel att du har kunskap/utbildning inom systemisk teori. Du tycker om de juridiska aspekterna av ditt arbete, och du trivs med att föra resonemang kring detta med dina kollegor. Du är en engagerad person med stor lust att lära och du har en positiv inställning. I ditt klientarbete använder du MI som metod. Ett gott bemötande och ett professionellt förhållningssätt till människor i svåra livssituationer är en självklarhet för dig. En förutsättning i rollen är att du har ett gott handlag med svenska språket i tal och skrift. Körkort för bil är ett krav. 

Vi ser fram emot att träffa vår nya kollega! 


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Johan Andersson Neumann, rekryterande chef 
E-post: johan.andersson@boras.se 
Telefon: 033-357402

Jens Ekström, facklig företrädare för vision 
Telefon: 0768885136Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-07-21.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Förvaltning/Handläggning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

21 juli 2024

Kontaktinformation

Johan Andersson Neumann

033-357402Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela