← Översikt
Chef för Kvalitet och utveckling på Grundskoleförvaltningen logo

Chef för Kvalitet och utveckling på Grundskoleförvaltningen

Din nästa arbetsplats


Grundskoleförvaltningens kärnverksamhet är utbildning inom grundskolan, anpassad grundskola samt fritidshemsverksamhet. I Borås Stad har vi övertygelsen om att alla barn och elever vill och kan lära. Med denna strategi vill vi fortsätta förbättringsarbetet och att göra en bra skola bättre.

Inom organisationen finns även ansvar för kost, lokalvård och vaktmästeri. I Borås finns det 39 kommunala grundskolor och två anpassade grundskolor med sammanlagt 12 400 elever och 2800 medarbetare.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter


Som chef för Kvalitet och utveckling på Grundskoleförvaltningen kommer du ansvara för att leda, utveckla och följa upp förvaltningens kvalitetsarbete. Du kommer spela en viktig roll i arbetet med att fortsätta vår utvecklingsresa och bidra till framtidstro för elever och personal. Att fortsätta utveckla grundskolan, anpassad grundskola samt fritidshemsverksamheten i Borås Stad är ditt yttersta uppdrag. Med ett förhållningssätt som är förtroendefullt och tillitsbaserat kommer du ansvara för och hålla samman det systematiska kvalitetsarbetet inom förvaltningen samt arbeta nära förvaltningschefen i det förvaltningsövergripande arbetet.

Funktionen Kvalitet och utveckling består av 13 medarbetare, det är verksamhetsutvecklare, IKT-utvecklare, kommunikatör och projektledare. Utifrån verksamhetens behov driver gruppen projekt, utvecklar processer och leder förändring- och förbättringsarbetet. Att genomföra utredningar, driva olika nätverk och stötta verksamheterna på olika sätt ingår också i uppdraget för gruppen. Du kommer arbeta på en strategisk övergripande nivå men också avlasta och utföra arbetsuppgifter av mer operativ karaktär. Chefskapet grundar sig i ett coachande förhållningssätt gentemot medarbetare som är självständiga och erfarna i sina professioner.

I rollen som chef för Kvalitet och utveckling arbetar du direkt gentemot politiken och du bör därför ha erfarenhet av liknande uppdrag. Du ingår i flera övergripande nätverk och styrgrupper inom Staden. Som chef för Kvalitet och utveckling ingår du i Grundskoleförvaltningens ledningsgrupp, rapporterar direkt till förvaltningschefen och kan gå in som ersättare vid dennes frånvaro. 


Du som söker


Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsexamen och med erfarenhet av ledningsarbete på strategisk nivå. Du har en stark drivkraft och god förmåga att driva utvecklingsarbete tillsammans med andra. För att förstå uppdraget i sin helhet är det önskvärt att du har erfarenhet av skola och är väl insatt i den dubbla styrningen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av och god kunskap om att driva systematiskt kvalitetsarbete och digitalisering men också erfarenhet av att leda i förändring. Du vågar utmana invanda föreställningar och kan omsätta tanke till handling.

I rollen krävs det att du är skicklig på att skapa en god dialog med politiska företrädare och att hitta rätt i gränssnittet mellan profession och politik. Ditt ledarskap främjar ett öppet samarbetsklimat, delaktighet i arbetet och ser till att goda idéer tas tillvara. Som ledare följer du upp, återkopplar och ger dina medarbetare stöd och möjligheter till utveckling. Du verkar för moderna arbetssätt och följer kontinuerligt upp enhetens uppdrag. Du utrycker dig väl i tal och skrift.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Ulf Karlsson, rekryterande chef 
E-post: ulf.k.karlsson@boras.se 
Telefon: 033-357760

Hitesh Vithlani, vision 
Telefon: 033-353789


Läs mer om Borås Stad som arbetsgivareAnsökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-03-22.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Ledning/Chefer

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

22 februari 2024

Kontaktinformation

Ulf Karlsson

033-357760Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela