← Översikt
Två socialsekreterare till vårt nya Ungdomscentrum, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen logo

Två socialsekreterare till vårt nya Ungdomscentrum, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Din nästa arbetsplats

Vill du vara med oss i arbetet med att fortsätta forma Ungdomscentrum myndighet? Ungdomscentrums myndighet att består av två utredningsgrupper med sammanlagt 8 socialsekreterare, två metodhandledare och två enhetschefer. Du blir en viktig del i det spännande arbetet med att forma en ny enhet där samverkan är central. Du kan räkna med tät daglig samverkan mellan alla Ungdomscentrums enheter där både uppsökande, förebyggande och behandlade insatser ingår, men också med närhet till din egen arbetsgrupp och dina närmsta kollegor och arbetsledning. Fokus för ungdomscentrum kommer vara att erbjuda ett lättillgängligt, likvärdigt och sammanhållet stöd för målgruppen.

Även om verksamhetsgrenen är ny kommer du till en verksamhet med enheter med lång erfarenhet och stort engagemang för målgruppen och socialt arbete. Du får även gott stöd av erfarna och engagerade kollegor och arbetsledning.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

Målgruppen för Ungdomscentrums myndighet är ungdomar och deras vårdnadshavare i ålder 13-23 år med fokus på behov kopplat till missbruk, kriminalitet och annat normbrytande beteende. Din roll är att möta barn, ungdomar och familjer där du handlägger ärenden, utreder, fattar beslut och följer upp beviljade insatser enligt socialtjänstlagen (SoL), lagen om vård av unga (LVU) samt lagen om vård om missbrukare (LVM). Handläggning utgår från BBiC. Du kommer möta ungdomar och familjer med varierad omfattning i problematik och behov. Arbetet är varierande, spännande och ibland utmanande och vilar på en systemteoretisk grund. Samverkan med interna och externa parter är centralt i det dagliga arbetet.


Du som söker

Vi söker dig som har socionomexamen med tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom social barn- och ungdomsvård. Det är meriterande om du har erfarenhet av att hantera komplexa ärenden samt har särskilda kunskaper och/eller erfarenheter av att möta ungdomar i missbruk eller kriminalitet. Du behöver ha ett tålmodigt engagemang för målgruppen och ett gott bemötande. Ett professionellt yrkesmässigt förhållningssätt är en självklarhet för dig och du gillar att samarbeta med interna och externa parter. Det är även meriterande om du har erfarenhet från flera av socialtjänstens delar eller att du en förståelse för helheten i socialtjänstens uppdrag. Du tar dig an nya arbetsuppgifter med ett genuint intresse och tycker om utmaningar. Du tycker det är spännande att få vara med och utveckla en ny enhet, du är nytänkande och har egna idéer och du har tydligt klientfokus i ditt dagliga arbete. Stor vikt läggs på din personliga lämplighet. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund. B-körkort är ett krav.

Som anställd får du tillgång till friskvårdsbidrag, fri entré till Borås Stads badanläggningar, ett förmånligt flextidsavtal, möjlighet till utökade semesterdagar genom semesterväxling samt fler fina förmåner.

Välkommen att söka ett spännande och utmanande arbete fullt av möjligheter! Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden så vänta inte med din ansökan.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Eva Hultqvist, enhetschef
Telefon: 033-35 58 77

Jens Ekström, facklig företrädare för vision
Telefon: 0768885136

Liselotte Book, facklig företrädare för akademikerförbundet ssr
Telefon: 0768883715


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-12-03.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas. Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Förvaltning/Handläggning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

3 december 2023

Kontaktinformation

Eva Hultqvist, enhetschef

033-35 58 77Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela