← Översikt
Förskollärare till Savannens förskola, Förskoleförvaltningen logo

Förskollärare till Savannens förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!


Din nästa arbetsplats

Vi söker förskollärare till vårt team på Savannens förskola!

Hos oss får du vara med och fortsätta forma våra lärmiljöer med fokus på vårt språkutvecklande arbetssätt. Vi lyfter gärna ut vårt språkarbete i vår närliggande natur, där barnen ges möjlighet att vara nyfikna på naturen och språket. Detta möjliggör att barnen får möta språk dagligen i olika sammanhang och med olika uttryckssätt.

Vi har ett medvetet arbete kring förhållningssätt och bemötande inom förskolans organisation, vilket möjliggör en god och trygg utbildning för våra barn. Vårt prioriterade område är lärmiljöer med inriktning på tydliggörande pedagogik. Pedagogernas förhållningssätt i lärmiljön är att se barnet som resursrikt och ge dem tilltro till sin egen förmåga att lyckas. Tillsammans med dina kollegor skapar du en lärmiljö som bjuder in barnen till att vara och bli nyfikna. 

Förskolan ligger i Erikslundsområdet och har profilering Djur och natur. Tack vare närheten till Borås Djurpark har vi ett unikt samarbete med djurparken genom Simbaskolan. De äldsta barnen besöker regelbundet djurparken där en zoopedagog möter upp och berättar om djuren. Barnen får också vara med och sköta om djuren och tar sedan med sig sin kunskap tillbaka till förskolan, där vi följer upp det. 


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse


Dina arbetsuppgifter

Som förskollärare ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera undervisningen. Du använder dig av dokumentation i syfte att följa upp och utvärdera resultaten från arbetet i barngruppen. 
Tillsammans med dina kollegor är du med och skapar goda förutsättningar för varje barn och formar en helhet av omsorg, utveckling och lärande.

Du får möjlighet att delta och bidra till det kollegiala lärandet genom dina kompetenser och erfarenheter.
Vår Förvaltning består av bra stöd- och utvecklingsfunktioner, vilket innebär att du som förskollärare kan erbjudas stora möjligheter till utveckling genom god kompetensutveckling.

Du som söker

Vår förskola söker dig som är legitimerad förskollärare. Du får gärna vara såväl nyutbildad eller erfaren med många år i professionen.

Hos oss får du möjlighet att ingå i en arbetsgrupp som vill bedriva den bästa möjliga undervisningen för barnen. Vi ser gärna att du kommer till oss och bidrar med stor motivation, glädje och engagemang i vårt gemensamma uppdrag. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad för våra yngsta medborgare, genom ditt förhållningssätt i mötet med varje barn. Vi förväntar oss att du, liksom vi, vill skapa den bästa grunden, glädjen och förutsättning i det livslånga lärandet.

Nu tänker vi att du är nyfiken på vår förskola med engagerade och motiverade kollegor som har uppdraget i fokus. Vi välkomnar nyfikna frågor och kreativa ansökningar för att få möjlighet att mötas i en intervju.

Så, välkommen att söka du som är legitimerad förskollärare, nyutbildad eller snart är klar med din förskollärarutbildning!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Catharina Lidstedt Berglund, rektor 
Telefon: 033-35 87 02

Sveriges Lärare, facklig företrädare för sveriges lärare 
Telefon: 033-35 76 83

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.
Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på Borås Stads personalförmåner


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-09-29.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas. Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

29 september 2023

Kontaktinformation

Catharina Lidstedt Berglund, rektor

033-35 87 02Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela