← Översikt
Controller till Ekonomistyrning, Stadsledningskansliet logo

Controller till Ekonomistyrning, Stadsledningskansliet

Referensnummer: 031:2023:16 | Sista ansökningsdag: 2023-06-04

Controller till Ekonomistyrning, StadsledningskanslietVill du arbeta med ekonomistyrning, analys och uppföljning ur Kommunstyrelsens perspektiv?


Din nästa arbetsplats

Budget- och controllerenheten ingår i avdelningen Ekonomistyrning som är en del inom Stadsledningskansliet i Borås Stad. Vår uppdragsgivare är Kommunstyrelsen. Vi är en liten enhet med 4 personer som arbetar med styrning, uppföljning och finansiering av stadens ekonomi och verksamheter och vi söker nu dig som vill arbeta tillsammans med oss. Vi är inne i en pågående process där vi strukturerat arbetar med att utveckla vår modell för styrning och ledning av våra nämnder och bolag med inriktning mot att utveckla koncernperspektivet.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare.


Dina arbetsuppgifter

Du kommer som Controller på Ekonomistyrning att arbeta med ekonomistyrning, analys, rapportering och fördjupning inom flertalet av kommunens verksamheter med ett särskilt fokus på verksamheterna inom Utbildningssektorn. (Förskola, Grundskola, Gymnasie- och vuxenutbildning). Ett annat viktigt område att arbeta med är stadens lokalförsörjning. Alla verksamheter har egna ekonomer i det direkt löpande ekonomiarbetet. Vår controllerroll utgår primärt utifrån kommunstyrelsens perspektiv och uppsiktsplikt. Du kommer också i din roll ha särskilt fokus på kommunens större riktade statsbidrag.

Du kommer givetvis även vara delaktig tillsammans med oss övriga i styrningen av kommunens totala ekonomi och verksamheter. Arbetet innebär många kontakter med den politiska ledningen och medarbetare i vår organisation och du kommer att ha stora möjligheter att själv påverka arbetet. Närheten till den politiska organisationen ger särskilda utmaningar och möjligheter att påverka.


Du som söker

Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi. Du har några års erfarenhet av att arbeta med verksamhets- och ekonomistyrning och ser det som naturligt och självklart att använda IT-verktyg och kalkylmodeller. Du har lätt för att uttrycka dig både muntligt och skriftligt. Ett eget driv, initiativkraft, analytisk- och strukturell förmåga samt uppskatta att samverka med andra människor är viktiga egenskaper. Presentationer och föredragningar inför större och mindre grupper ser du som både naturligt och inspirerande. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd verksamhet är meriterande.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Roger Cardell, budgetchef
Telefon: 033-35 70 40, 0768-88 70 40

Kristina Nyberg Smahel, facklig företrädare för vision
Telefon: 033-35 80 47Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-06-04.I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.


Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Ekonomi/Finans/Försäkring

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

4 juni 2023

Kontaktinformation

Roger Cardell

033-35 70 40Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela