← Översikt
Stödpedagog till Jobb Resurs logo

Stödpedagog till Jobb Resurs

Din nästa arbetsplats


Jobb Resurs och Solvarvsgatans verksamheter vänder sig till personer som står närmast den ordinära arbetsmarknaden. Verksamheten har idag åtta arbetsgrupper med olika inriktningar inom Borås stad. Verksamheten bedrivs både inom privat och kommunal verksamhet. 

Solvarvsgatans verksamhet består av legoarbeten åt olika företag.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Arbetstiden är förlagd dagtid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter


Som stödpedagog ska du utveckla och driva det pedagogiska arbetet i nära samarbete med enhetschef. Du vägleder stödassistenterna att utföra, följa upp och utveckla stödet till deltagarna. Vi arbetar behovsinriktat och du kommer vara ett stöd i att kartlägga och formulera behov samt att samtala med brukare om deras mål med insatsen. Du ska främja ett professionellt förhållningssätt baserat på kunskap hos medarbetarna på enheterna. I det ingår att bredda och fördjupa kunskapen hos stödassistenterna om funktionsnedsättningar, arbetssätt såsom tydliggörande pedagogik, AKK (alternativ och kompletterande kommunikation), lågaffektivt bemötande och hälsofrämjande insatser. Etik och värdegrundsarbete är också viktiga delar du ska driva i arbetsgrupperna.

I arbetet ingår att vägleda stödassisterna till ökad förståelse och kunskap om insatsen daglig verksamhet, social dokumentation, avvikelserapportering och stöd utan begränsningsåtgärder. Du kommer även att stödja stödassistenterna i samverkan med brukarnas nätverk till exempel anhöriga, godemän.

Du kommer att ingå i ett nätverk med förvaltningens övriga pedagoger. Pedagogerna träffas regelbundet för att få information om nyheter på förvaltningen och dela erfarenheter. På nätverksträffarna erbjuds också workshops och korta föreläsningar av verksamhetsutvecklare för att ge påfyllnad till stödpedagogerna.


Du som söker


Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom området funktionsnedsättning motsvarande minst 200 YH-poäng eller 60 Högskolepoäng. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning. Du ska ha en god förmåga att omsätta teori till praktik. Det är också viktigt att du har en positiv människosyn, är lösningsorienterad, och lyhörd. Du ska kunna arbeta självständigt. Som sökande så ska du inneha B-körkort.

Du som söker ska vara tålmodig och reflekterande samt ha ett bra bemötande gentemot deltagare, kollegor och samarbetspartners. En hög servicekänsla och flexibilitet krävs samt en god organisationsförmåga. Det är också av stor vikt att du har såväl god samarbetsförmåga som goda ledaregenskaper för att lyckas i arbetet med att leda det pedagogiska arbetet i verksamheten.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Borås Stads växel, facklig företrädare 
Telefon: 033-35 70 00

Margareta Grönbäck, rekryterande chef 
E-post: margareta.gronback@boras.se 
Telefon: 033-35 34 75


Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar under året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några. Läs mer om dina förmåner som anställd.

Innan erbjudande om anställning behöver ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Urval och intervjuer sker löpande.Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-03-15.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

15 mars 2024

Kontaktinformation

Margareta Grönbäck

tel: 033-353475Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela