← Översikt
Rektor på Bergdalskolan logo

Rektor på Bergdalskolan

Vi söker nu dig som är en erfaren rektor och som vill vara med oss och utveckla vår skola. 

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.


Din nästa arbetsplats

På Bergdalskolan går cirka 350 elever i förskoleklass till åk 6 och elevsammansättningen speglar samhällets mångfald på ett positivt sätt. Vi har nära till både natur och kultur och vi arbetar efter visionen - Lust att lära, möjlighet att lyckas. Hos oss betyder det att vi utgår från en god relation med våra elever för att skapa en helhetssyn av elevens utveckling och lärande. Varje elev ska mötas med förståelse, medmänsklighet och respekt. Vi har höga förväntningar på våra elever och deras möjligheter att nå långt i sin kunskapsutveckling.

Skolan har en Flexenhet med speciallärare där elever i behov av stöd kan få hjälp utifrån sina individuella behov samt fyra fritidshemsavdelningar. På Bergdalskolan arbetar kollegiet aktivt med att skapa en samsyn runt värdegrundsfrågor. Trygghet, ansvar och respekt är våra ledord.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse


Dina arbetsuppgifter

I uppdraget som rektor har du det övergripande ansvaret för skolan. Du leder, utvecklar och organiserar arbetet i enlighet med lagar/förordningar och övriga styrdokument. Som rektor leder du det pedagogiska utvecklingsarbetet och ansvarar för mål, budget och personal.

I din roll kommer du att ha ett nära samarbete med uppdragsgivare och andra aktörer inom verksamhetsområdet. I Borås Stad vill vi att du som rektor arbetar med processledning och bygger starka relationer i nära samverkan med din personal.

Du är en tydlig chef och närvarande ledare, som vet vikten av att frigöra medarbetares kapacitet och att arbeta tillsammans. Du är underställd verksamhetschef och ingår i en ledningsgrupp med andra chefer och rektorer samt verksamhetsutvecklare. Du har även tillgång till kvalificerat stöd inom bland annat ekonomi och HR.


Du som söker

Som rektor i Borås Stad krävs det att du har pedagogisk högskoleutbildning, tidigare arbetat som lärare och vi ser gärna att du har dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet. För att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet av att leda pedagoger, elevhälsoteam och förändringsprocesser utifrån ett systemteoretiskt perspektiv. Starkt meriterande är om du har slutförd rektorsutbildning.

Som person är du handlingskraftig, självgående, engagerad och har gott omdöme. Du har ett strategiskt och ekonomiskt tänk, tar initiativ och uppnår resultat. Som en naturlig ledare har du lätt att motivera andra och drivs av att utveckla både individer och verksamheter. Du utövar ett trovärdigt ledarskap, är tydlig i din kommunikation och har förmåga att entusiasmera och samla personal mot gemensamma mål.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Anna Stenström, rekryterande chef 
E-post: anna.stenstrom@boras.se 
Telefon: 033-355376

Anna Wikman, sveriges skolledare 
Telefon: 0768-888646

Bosse Leskinen, sveriges skolledare 
Telefon: 033-357996


Läs mer om Borås Stad som arbetsgivareAnsökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-08-04.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län

Bransch

Ledning/Chefer, Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

4 augusti 2024

Kontaktinformation

Anna Stenström, rekryterande chef

033-355376Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela