← Översikt
Elevassistent på Byttorpskolan logo

Elevassistent på Byttorpskolan

Din nästa arbetsplats


Byttorpskolan har nya och fräscha lokaler. Byttorpskolan är en F-6 skola med ca 300 elever som strävar efter hög måluppfyllelse, engagerad personal och motiverade elever. Skolan består av fritids, förskoleklass och klasser åk 1-6.

Det finns ett elevhälsoteam som stödjer verksamheten och eleverna i det dagliga arbetet. Byttorpskolan ligger nära naturen och sjön men ändå nära centrum. Eftersom skolan ligger nära centrum har vi tillgång till stadens kulturutbud.


Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. 2024-08-05 till 2025-02-05.

Dina arbetsuppgifter


Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger i förskoleklass och stötta eleven i den dagliga verksamheten med vardagliga sysslor så som att äta och gå på toaletten, röra sig på ett säkert sätt på raster och i huset samt socialt träna interaktion med vuxna och jämnåriga och få individuellt stöd i sociala sammanhang. Dina arbetsuppgifter innebär även är att hjälpa eleven att nå kunskapsmål samt arbeta i skolans fritidshem under eftermiddagen.

Du ska arbeta enligt de intentioner som finns i elevens planer samt hålla god och kontinuerligt kommunikation med elevens lärare och vårdnadshavare. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Det är viktigt att du är en trygg person med ett förhållningssätt som stämmer överens med skolans värdegrund. Vi förväntar oss att du har en öppenhet inför mötet med barn och vuxna med olika bakgrund och förutsättningar.

Du ingår i ett arbetslag där vi lär av varandra, planerar ämnesövergripande och löser utmaningar tillsammans. Som stöd i arbetet utöver arbetslaget finns elevhälsa och skolledning.


Du som söker


Du som söker har relevant gymnasiekompetens, till exempel barn- och fritid, elevassistentutbildning alternativt stödpedagogsexamen eller socialpedagogsexamen från folkhögskola eller yrkeshögskola. För tjänsten är det meriterande om du har kunskap och erfarenhet av diabetes och/eller elever i behov av särskilt stöd.

Vi söker dig som är kreativ, som ser möjligheter och som utgår från elevens styrkor. Vi vill att du är med oss och utvecklar vår verksamhet. Du tycker att arbetet med elever är stimulerande och du har förmågan att se eleverna i ett helhetsperspektiv. Du är flexibel, kreativ, strukturerad och gillar utmaningar. Du har god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot elever, föräldrar och kollegor.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Lena Nilsson, rekryterande chef
E-post: lena.l.nilsson@edu.boras.se
Telefon: 033-358095

Facklig företrädare, kommunal
Telefon: 010-4428627


Läs mer om oss och hur det är att arbeta inom grundskola i Borås Stad

Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-06-11.
I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Visstid

Sista ansökningsdag

11 juni 2024

Kontaktinformation

Lena Nilsson

Telefon: 033-358095Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela