← Översikt
Enhetschef till Administrativa enheten, Stadsledningskansliet logo

Enhetschef till Administrativa enheten, Stadsledningskansliet

Din nästa arbetsplats

Stadsledningskansliet är Kommunstyrelsens förvaltning och består av nio avdelningar som arbetar med stadsövergripande strategiska uppdrag och stöder Kommunstyrelsen i ledningen av kommunen.

Avdelningen Sekretariatet är föreslagen att bildas 1 juni 2023 och kommer bestå av Juridiska, Valkansliet och Stadsarkivet samt Administrativa enheten.
Tills omorganisationen är beslutad ligger Administrativa enheten under avdelningen Kvalitet och utveckling.

Avdelningen Sekretariatet kommer ansvara för sekreterarskap i Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige, juridisk rådgivning till förvaltningar och bolag samt förvaltarskap av det centrala diarie- och ärendehanteringssystemet Ciceron. Enheten Stadsarkivet arbetar strategiskt och långsiktigt med frågor rörande kommunens informationsförvaltning utifrån ett organisationsövergripande perspektiv.

Valkansliet är på kommunal nivå ansvarig för genomförandet av de allmänna valen till riksdag, regionfullmäktige, kommunfullmäktige och till Europaparlamentet.

Administrativa enheten arbetar med professionellt administrativt stöd åt Stadsledningskansliet och ansvarar bland annat för Kommunstyrelsens diarium, ärendehantering, fakturahantering, Borås Stads representationer, telefoni- och IT-samordning samt värdskap.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare.


Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef leder, utvecklar och följer du upp avdelningens arbete. Du är också en viktig del i det dagliga arbetet som enheten ansvarar för och är beredd att bidra där det behövs. Du arbetar nära politiken och med andra avdelningar inom Stadsledningskansliet. Du har ansvar för personal, verksamhet och ekonomi för enheten som idag består av 8 medarbetare.


Du som söker

Du är van att själv ta ansvar genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete. Som person har du ett gott bemötande samt är serviceinriktad, strukturerad och prestigelös. Du är flexibel och har god förmåga att se verksamheten utifrån flera olika perspektiv.

Du har en flerårig akademisk examen inom relevant område med företrädesvis offentlig förvaltning, eller statsvetenskap eller liknande. Du har erfarenhet av att arbeta som chef. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Meriterande:
- Du har tidigare chefserfarenhet från en politiskt styrd organisation.

- Erfarenhet av att arbeta med diarium och ärendehantering i en politiskt styrd organisation.

- Kunskaper om och erfarenhet av att arbeta med Ciceron.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Carl Morberg, kommunsekreterare
Telefon: 033-35 84 29

Kristina Nyberg Smahel, facklig företrädare för vision
Telefon: 033-35 80 47


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-05-29.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas. Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Ledning/Chefer

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

29 maj 2023

Kontaktinformation

Carl Morberg, kommunsekreterare

033-35 84 29Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela