← Översikt
Socialsekreterare till vårt nya Ungdomscentrum logo

Socialsekreterare till vårt nya Ungdomscentrum

Socialsekreterare till vårt nya Ungdomscentrum


Vi söker nu två socialsekreterare till vårt Ungdomscentrum!

Individ och familjeomsorgsförvaltningen befinner sig i en spännande fas där verksamheten förändras och utökas för att möta behov hos invånarna i Borås. IFO har under hösten 2023 startat upp den nya verksamhetsgrenen Ungdomscentrum. Ungdomscentrum har fokus på ungdomars behov kopplade till missbruk, kriminalitet och/eller annat normbrytande beteende. Det är flera olika redan etablerade enheter som sammanförts och tillsammans bildat Ungdomscentrum, detta för att vi vill erbjuda ett bättre och mer sammanhållet stöd för dem som vi är till för. Enheterna inom Ungdomscentrum bildar en kedja från det förebyggande och uppsökande arbetet till utredning, bedömning och behandlade insatser. Som medarbetare i någon av Ungdomscentrums enheter kan du förvänta dig tät och daglig samverkan med flera olika yrkesroller med olika uppdrag där du som socialsekreterare blir en viktig del i kedjan.

För att kunna möta målgruppens specifika behov implementerar vi aktivt nya arbetssätt och metoder såsom RBM som bygger på risk - behov - och mottaglighetsprinciperna, ESTER och Kriminalitet som Livsstil.

Läs mer om oss


Din nästa arbetsplats


Vill du vara med oss i arbetet med att fortsätta forma Ungdomscentrum myndighet? Ungdomscentrum myndighet består av två utredningsteam med sammanlagt 10 socialsekreterare, två metodhandledare och två enhetschefer. Du kan räkna med en tät och daglig samverkan mellan alla Ungdomscentrums enheter där både uppsökande, förebyggande och behandlade insatser ingår, men också med närhet till din egen arbetsgrupp och dina närmsta kollegor och arbetsledning. Fokus för ungdomscentrum är att erbjuda ett lättillgängligt, likvärdigt och sammanhållet stöd för målgruppen.

Även om verksamhetsgrenen är ny kommer du till en verksamhet med olika enheter med lång erfarenhet och stort engagemang för målgruppen och socialt arbete. Du får även gott kollegialt stöd av erfarna och engagerade kollegor och utöver det så har du individuell handledning med arbetsledare samt extern handledning.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter


Målgruppen för Ungdomscentrum myndighet är ungdomar och deras vårdnadshavare i ålder 13-23 år med fokus på behov kopplat till missbruk, kriminalitet och annat normbrytande beteende. Din roll är att möta ungdomar, familjer och unga vuxna där du handlägger ärenden, utreder, fattar beslut och följer upp beviljade insatser enligt socialtjänstlagen (SoL), lagen om vård av unga (LVU) samt lagen om vård om missbrukare (LVM). För personer under 18 år utgår handläggningen från BBiC. Olika bedömningsinstrument kan tillämpas utifrån vad som är lämpligt för målgruppen. Du kommer möta ungdomar och familjer med varierad omfattning i problematik och behov. Arbetet är varierande, spännande och ibland utmanande och vilar på en systemteoretisk grund. Samverkan med interna och externa parter är centralt i det dagliga arbetet.  


Du som söker


Vi söker dig som har socionomexamen med tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom social barn- och ungdomsvård. Det är meriterande om du har erfarenhet av att handlägga vuxenärenden samt av att hantera komplexa ärenden. Du behöver ha kunskaper och/eller erfarenheter av att möta ungdomar i missbruk eller kriminalitet samt ha ett tålmodigt engagemang för målgruppen, ett gott bemötande och en förmåga att vara både strukturerad och flexibel i din handläggning. Ett professionellt yrkesmässigt förhållningssätt är en självklarhet för dig och du gillar att samarbeta med interna och externa parter. Det är även meriterande om du har erfarenhet från flera av socialtjänstens delar samt att du har en grundläggande förståelse för helheten i socialtjänstens uppdrag. Du tar dig an nya arbetsuppgifter med ett genuint intresse och tycker om utmaningar. Du tycker det är spännande att få vara med och utveckla en ny enhet, du är nytänkande och har egna idéer samt har ett tydligt klientfokus i ditt dagliga arbete. Stor vikt läggs på din personliga lämplighet. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund. B-körkort är ett krav.

Som anställd får du tillgång till friskvårdsbidrag, fri entré till Borås Stads badanläggningar, ett förmånligt flextidsavtal, möjlighet till utökade semesterdagar genom semesterväxling samt fler fina förmåner.

Välkommen att söka ett spännande och utmanande arbete fullt av möjligheter!


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Eva Hultqvist, rekryterande chef
E-post: eva.hultqvist@boras.se
Telefon: 033-355877

Jens Ekström, facklig företrädare för vision
Telefon: 0768885136

Rebecca Albert, rekryterande chef
E-post: rebecca.albert@boras.se
Telefon: 033-355177Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-07-28.


I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

28 juli 2024

Kontaktinformation

Eva Hultqvist

eva.hultqvist@boras.se033-355877Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela