← Översikt
Verksamhetsutvecklare till vårt skolsociala team, Team Domino logo

Verksamhetsutvecklare till vårt skolsociala team, Team Domino

Socialtjänsten i Borås Stad söker en engagerad och erfaren verksamhetsutvecklare som vill vara med och forma framtidens skolsociala team!


Din nästa arbetsplats

Team Domino består av två verksamhetsutvecklare, en från Grundskoleförvaltningen (GRF) och en från Individ- och familjeomsorgsförvaltningen (IFO). De arbetar tillsammans med kunskapsspridning och kompetensutveckling gällande skolnärvaro och stödjer skolor och socialtjänst genom exempelvis handledning, konsultation, processtöd och utbildningsinsatser.

Utgångspunkten är att stödja och utveckla det främjande och förebyggande arbetet inom förvaltningarna. Även det åtgärdande perspektivet finns, för att utveckla verksamheternas arbete för de elever som hamnat långt ifrån en fungerande skolgång.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. 2024-10-01 eller enligt överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

Grundskoleförvaltningen (GRF) och Individ- och familjeomsorgsförvaltningen (IFO) har sedan 2020 tillsammans arbetat med ett skolsocialt team med fokus på att minska andelen elever med hög frånvaro. Arbetssätten är bl. a implementering av fungerande frånvarorutiner, utvecklingsinsatser och stöd inom och mellan respektive verksamheter. Noggranna kartläggningar av frånvaroorsaker har gett kunskap och underlag för ett utvecklat samarbete mellan GRF och IFO men även andra aktörer. 

I tjänsten utbildar, stöttar och utmanar du personal inom IFO Barn och unga och Grundskolan samt driver utvecklingsprojekt. Genom insamlade erfarenheter från arbetet inom förvaltningarna analyserar du gemensamma utvecklingsområden och föreslår utvecklingsinsatser i syfte att öka barnens skolnärvaro. Arbetet innefattar också kvalitetsarbete samt att utföra utvecklings- och administrationsarbete på uppdrag av din chef. 


Du som söker

Vi söker en verksamhetsutvecklare som har med sig erfarenhet och kunskap från IFO Barn och Unga samt  gärna från Grundskolan. Du är innovativ och vågar utmana invanda mönster och har en god förståelse för respektive verksamhet som organisation och kan omsätta dess lagar och regler till praktisk verklighet. 

Kvalifikationer

  • Du har en socionomexamen eller annan enligt arbetsgivaren relevant examen på minst grundnivå i högskolan. 
  • Du har erfarenhet av socialt arbete inom kommunal socialtjänst.
  • Det är meriterande om du kompetens inom systemteoretiskt förhållningssätt. 
  • Du har ett stort intresse för utveckling av socialtjänstens arbetssätt och insatser.
  • Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga samt erfarenhet av att leda förändringsarbete.
  • Du har en god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt.

Som person är du engagerad och drivande med ett genuint intresse för sociala frågor. Du har förmåga att hantera frågor på individ, grupp och organisationsnivå samt att du är flexibel och anpassningsbar med förmåga att hantera förändringar.

Vi erbjuder en spännande och utmanande roll där du får vara med och driva den verksamhetsutvecklande satsningen mellan skola och socialtjänst för att öka skolnärvaron i Borås stad. Du får möjlighet att arbeta i dynamiska och framåtblickande organisationer med goda utvecklingsmöjligheter och fortlöpande kompetensutveckling. Vidare erbjuder vi ett nätverk av engagerade och kunniga kollegor - tillsammans skapar vi en hållbar framtid! 


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Jeanette Zachau, rekryterande chef 
E-post: jeanette.zachau@boras.se 
Telefon: 0734328299

Jonas Sahlberg, chef elevhälsa, grf 
E-post: jonas.sahlberg@boras.se 
Telefon: 033-355140

Jens Ekström, facklig företrädare för vision 
Telefon: 0768885136Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-08-07.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län

Bransch

Övrigt

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

7 augusti 2024

Kontaktinformation

Jeanette Zachau, rekryterande chef

jeanette.zachau@boras.se0734328299Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela