← Översikt
Socialsekreterare till Relationsvåldsenheten logo

Socialsekreterare till Relationsvåldsenheten

Din nästa arbetsplats


Relationsvåldsenheten inklusive MIKA mottagningen och Mottagningen för våldsprevention. Arbetsplatsen ligger centralt i Borås stad. Relationsvåldsenheten består av 8 medarbetare och är en del av Individ och Familjeomsorgsförvaltningen i Borås Stad. Enheten möter vuxna våldsutsatta personer, personer som har sex mot ersättning samt våldsutövare. Du kommer att ha en vikariat under 6 månader. 


Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter


Du kommer att arbeta utifrån socialtjänstlagen med målsättningen att hjälpa människor till att leva fritt från våld samt ge dem möjlighet att bearbeta tidigare upplevelser av våld. Arbetet består av att utreda behov av stöd och skydd, besluta och följa upp insatser samt erbjuda råd och stöd. Som socialsekreterare på Relationsvåldsenheten arbetar du med både myndighetsutövning och serviceinsatser. Vi har en rådgivningstelefon som är öppen under kontorstid och vi erbjuder lågtröskelverksamhet med råd och stöd.


Du som söker


Vi söker dig som är utbildad socionom eller har liknande beteendevetenskaplig högskoleexamen som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du har kunskap om hur kommunal organisation styrs samt kunskaper inom socialrätt. Det är viktigt att du har breda kunskaper inom våld och våldsprevention. Tidigare erfarenhet av arbete inom socialtjänst och/eller kurativa uppdrag krävs för att kunna hantera uppdraget. Det är meriterande om du har en grundläggande psykoterapeutisk utbildning motsvarande steg 1. Utöver det är det viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt och har uppnått en personlig mognad samt att du har förmåga att skapa förtroende och goda relationer. Du har intresse och förmåga att på egen hand söka och ta till dig ny relevant kunskap inom området och du är bra på att arbeta i team. Det är naturligt för dig att utgå från ett barnperspektiv i ditt arbete och du har en vana av att samverka för barn och vuxnas bästa. Du har god förmåga att uttrycka dig i skrift och innehar körkort.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Helena Millberg, rekryterande chef 
E-post: helena.millberg@boras.se 
Telefon: 

Katarina Fingalsson, förste socialsekreterare 
Telefon: 0734-32 82 92

Catarina Andersson, facklig företrädare för vision 
Telefon: 0768883846

Liselotte Book, facklig företrädare för ssr 
Telefon: 0768883715Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-06-12.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

12 juni 2024

Kontaktinformation

Helena Millberg

Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela