← Översikt
Rektor på Fjärdingskolan, Grundskoleförvaltningen logo

Rektor på Fjärdingskolan, Grundskoleförvaltningen

Din nästa arbetsplats

Fjärdingskolan är en mångkulturell skola från förskoleklass till årskurs 6 med drygt 270 elever och 40 personal. Rektor har stöd av en biträdande rektor och en administratör. Skolans personal arbetar målmedvetet med svenska språket, bland annat genom utökad timplan i svenska. Skolan har ett uppskattat bibliotek med en bibliotekarie som samarbetar med lärarna för att främja läslusten i alla årskurser.

Fjärdingskolan ligger nära skog och vacker miljö. Skolan har en kulturprofil och ett nära samarbete med Kulturskolan där alla klasser har möjlighet till aktivitet med Kulturskolan en gång i veckan. Våra ledord är trygghet, kunskap och goda relationer. På Fjärdingskolan arbetar behörig och engagerad personal för att eleverna skall trivas och få med sig den kunskap de behöver vidare i livet.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Enligt överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

I uppdraget som rektor har du det övergripande ansvaret för skolan. Du leder, utvecklar och organiserar arbetet i enlighet med gällande styrdokument. Du ansvarar för mål, budget, personal, elevhälsa och kvalitet samt för det pedagogiska utvecklingsarbetet. I din roll kommer du att ha ett nära samarbete med uppdragsgivare och andra aktörer inom verksamhetsområdet. I Borås Stad vill vi att du som rektor arbetar med processledning och bygger starka relationer i nära samverkan med din personal.

Du är en tydlig chef och en närvarande ledare, som vet vikten av att frigöra medarbetares kapacitet och att arbeta tillsammans. Du är underställd verksamhetschef och ingår i en ledningsgrupp med andra chefer och rektorer samt verksamhetsutvecklare. Du har även tillgång till kvalificerat stöd inom bland annat ekonomi och HR.


Du som söker

Som rektor i Borås Stad krävs att du har pedagogisk högskoleutbildning, att du tidigare arbetat som lärare och vi ser gärna att du har dokumenterad chefserfarenhet. Vidare ser vi gärna att du har genomfört rektorsutbildning samt erfarenhet av att leda pedagoger, elevhälsoteam och förändringsprocesser utifrån ett systemteoretiskt perspektiv.

Som person är du handlingskraftig och engagerad. Du har ett gott omdöme och är tydlig i din kommunikation. Som en naturlig ledare har du lätt att motivera andra och drivs av att utveckla både individer och verksamheter. Du utövar ett trovärdigt ledarskap med förmåga att entusiasmera och samla personal mot gemensamma mål.

Du månar om att vara en lyhörd, närvarande och tillitsfull ledare för såväl personal som elever och vårdnadshavare.

Du som söker rektorstjänsten på Fjärdingskolan, gör det för att du aktivt väljer och drivs av ett särskilt engagemang för att arbeta på en mångkulturell skola.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Anna Stenström, verksamhetschef
Telefon: 033-35 53 76

Anna Wikman, facklig företrädare för sveriges skolledare
Telefon: 0768-88 86 46

Bosse Leskinen, facklig företrädare för sveriges skolledare
Telefon: 033-35 79 96


Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.
 
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-12-04.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas. Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Ledning/Chefer

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

4 december 2023

Kontaktinformation

Anna Stenström, verksamhetschef

033-35 53 76Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela