← Översikt
Sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor sökes till Borås Stad, Vård- och äldreförvaltningen logo

Sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor sökes till Borås Stad, Vård- och äldreförvaltningen

Din nästa arbetsplats

Vi arbetar teambaserat och tvärprofessionellt med patientens bästa i fokus. Oavsett vilket team du arbetar i har du ett nära samarbete med arbetsterapeut, fysioterapeut, biståndshandläggare, chefer och omvårdnadspersonal. Samverkan med olika vårdgivare är också en del av vardagen.

När du börjar din anställning får du en individuellt anpassad introduktion som ger dig goda förutsättningar och en trygg och stabil start på ditt nya uppdrag. Vi erbjuder även kontakt med mentor när du har genomfört din introduktion eftersom vi vet att möjligheten att kunna vända sig till en erfaren och kunnig sjuksköterska för råd och stöd är uppskattad, särskilt för dig som är helt ny i yrkesrollen.

Vi ser arbetsglädje, trivsel, teamanda och en god arbetsmiljö där man kan ha roligt tillsammans på jobbet som väldigt viktigt och någonting vi ständigt arbetar med. Vi vet att arbetet som sjuksköterska är meningsfullt, varierande, roligt, utvecklande och givande, men också att det emellanåt kan vara utmanande. För oss är det en självklarhet att hjälpas åt och vi lär oss ständigt av varandra. I HSV finns mycket goda förutsättningar att samverka och samarbeta både inom ditt eget team men även mellan teamen. Du har närhet till både kollegor och chef i din vardag, t ex vid behov av att stämma av i patientärenden. Samtidigt har du i din roll som sjuksköterska stor frihet under ansvar att arbeta självständigt och lägga upp och styra ditt eget arbete.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

Du vårdar patienter med olika omvårdnadsbehov och diagnoser och bedömer, genomför, utvärderar och dokumenterar de medicinska insatserna. Du planerar och strukturerar självständigt ditt arbete, ingen dag är den andra lik, att tänka nytt och prioritera om är en spännande och varierande del i jobbet. Hos oss får du utveckla och använda dina medicinska och omvårdnadspecifika kunskaper. Att jobba med avancerad vård i hemmet och med ny medicinteknisk utrustning ger dig goda förutsättningar att utvecklas i yrkesrollen och känna arbetstillfredsställelse.

I arbetsuppgifterna ingår att handleda och utbilda omvårdnadspersonal i hemtjänsten och på vård- och omsorgsboenden i hälso- och sjukvårdsinsatser. Inom HSV har vi ett delegeringsteam men det är ytterst du som sjuksköterska som delegerar insatserna. Du kommer också att delta i utvecklingsarbeten för att förbättra och utveckla vår verksamhet.


Du som söker

Du är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Har du erfarenhet av att arbeta med vår målgrupp är det meriterande. Om du har en specialistutbildning inom geriatrik, distrikt, demens, psykiatri eller palliativ vård kan en specialisttjänst bli aktuell.

Du har ett gott bemötande, tycker om att arbeta med människor och du har viljan att göra skillnad för våra patienter. Vi värdesätter att du är trygg i din yrkesroll och kan arbeta självständigt. Du är ansvarstagande och engagerad i ditt arbete, professionell i dina bedömningar och beslut, och du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. I rollen behöver du ha god överblick över aktuella arbetsuppgifter och insatser, förmågan att självständigt organisera och följa upp ditt arbete är därför viktig. Du ser det som en självklarhet att samarbeta, du har ett kollegialt förhållningssätt och bidrar till en god stämning i arbetsgruppen. Eftersom rollen som sjuksköterska innebär att du leder andra behöver du ha förmågan att på ett pedagogiskt sätt förklara och vägleda, utbilda och informera. Du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och har god vana av IT-baserade journalsystem.

Vi ställer krav på att du har B-körkort och innan erbjudande om anställning behöver ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Jennie Tyllander, enhetschef
Telefon: 033-35 76 68

Maria Gustafsson, enhetschef
Telefon: 033-35 51 19

Pernilla Skoglund, facklig företrädare för vårdförbundet
Telefon: 033-35 77 54

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, god kollegial gemenskap och goda arbetsvillkor erbjuds du som anställd i Borås Stad flera personalförmåner som du kan läsa mer om på boras.se

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta som sjuksköterska i Borås Stad och träffa några av dina blivande kollegor.

Titta också gärna in på vårt Instagramkonto och ta del av vår vardag.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att få lära känna dig och ta del av ditt engagemang, din kompetens och dina tankar och idéer för att kunna ge våra patienter bästa möjliga vård, nu och i framtiden.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-10-15.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas. Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Sjukvård/Omsorg

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

15 oktober 2023

Kontaktinformation

Jennie Tyllander, enhetschef

033-35 76 68Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela