← Översikt
Metodhandledare till vårt nya MST-team logo

Metodhandledare till vårt nya MST-team

Metodhandledare till vårt nya MST-team


Nu startar vi upp ett nytt MST-team till vårt nya Ungdomscentrum inom Individ och familjeomsorgsförvaltningen i Borås Stad. Vi söker därför en metodhandledare som ska leda MST-teamet.

Var med och starta upp vårt nya MST-team! Vi söker dig som vill starta upp och leda vårt nya MST-team. Som metodhandledare är du ansvarig för ett behandlingsteam med tre MST-behandlare. Du tar emot och fördelar uppdrag gällande MST-insatser, informerar familjer samt samverkanspartners både internt och externt om insatsen. Du metodhandleder familjebehandlarna veckovis både skriftligt och muntligt.


Din nästa arbetsplats


Individ och familjeomsorgsförvaltningen befinner sig i en spännande fas där verksamheten förändras och utökas för att möta behov hos invånarna i Borås. IFO har under hösten 2023 startat upp den nya verksamhetsgrenen Ungdomscentrum. Ungdomscentrum har fokus på ungdomars behov kopplade till missbruk, kriminalitet och/eller annat normbrytande beteende. Det är flera olika redan etablerade enheter som sammanförts och tillsammans bildat Ungdomscentrum, detta för att vi vill erbjuda ett bättre och mer sammanhållet stöd för dem som vi är till för. Enheterna inom Ungdomscentrum bildar en kedja från det förebyggande och uppsökande arbetet till utredning, bedömning och behandlade insatser.

Vi utökar nu verksamheten med ett MST-team bestående av tre familjebehandlare och en metodhandledare. MST vänder sig till familjer med ungdomar som har beteendeproblem så som exempelvis kriminalitet, missbruk, skolproblem och/eller aggressivitet. MST är ett evidensbaserat och intensivt behandlingsprogram som fokuserar behandlingen på den miljö där ungdomen befinner sig, deras hem och familj, skolan och dess personal, närområdet och kompisar.

Läs mer om MST Sverige


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter


Som metodhandledare ansvarar du för att följa upp, utvärdera och kvalitetssäkra MST-arbetet kontinuerligt. Du är ett aktivt stöd för familjebehandlarna i teamet både i familjearbetet och i det systemiska arbetet. Vidare arbetar du med att ständigt utveckla familjebehandlarnas och din egen kompetens utifrån MST:s riktlinjer. Du kommer att ha ett stort stöd av MST:s externa konsulent gällande teamets och dina utvecklingsplaner samt kvalitetssäkringen. Du kommer att delta i de utbildningar som kontinuerligt arrangeras på nationell nivå. Du kommer även att gå MST-utbildning om du inte redan har den kompetensen.

MST insatsen innefattar en beredskap då familjerna har tillgång till stöd även på kvällar och helger, du är även ett stöd för behandlarna när de har beredskap. Du kommer att ingå i Ungdomscentrums ledningsteam tillsammans med enhetschefer och ytterligare tre metodhandledare.


Du som söker


Till den här tjänsten söker vi dig som har socionomexamen eller annan beteendevetenskaplig högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Sakkunnighet inom verksamhetsområdet barn och unga är ett krav. Du ska också ha god kunskap om aktuell lagstiftning för verksamhetsområdet samt socialtjänst i vidare bemärkelse. Dokumenterad erfarenhet av att handleda och leda grupper samt erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete är meriterande. Du bör också ha goda kunskaper inom systemteori, lösningsfokus och ett analytiskt förhållningssätt. Det är även önskvärt med vidareutbildning inom området, gärna systemteoretisk utbildning eller andra manualbaserade metoder som syftar till att bedriva kvalificerat förändringsarbete.

Vi ser att du är en flexibel och ansvarsfull person med god samarbetsförmåga som har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Arbetet är huvudsakligen förlagt dagtid men du skall vara flexibel till att kunna anpassa din arbetstid efter familjernas behov. Det är viktigt att du har en god förmåga att uttrycka dig i svenska, tal och skrift. Konsultation och utbildning sker till viss del på engelska och det är därför även nödvändigt med goda kunskaper i engelska. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund. B-körkort är ett krav.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Eva Hultqvist, rekryterande chef
E-post: eva.hultqvist@boras.se
Telefon: 033 355877

Jens Ekström, facklig företrädare för vision
Telefon: 0768885136

Sam Carlsson, mst-konsult
Telefon: 0762063242


Som anställd får du tillgång till friskvårdsbidrag, fri entré till Borås Stads badanläggningar, ett förmånligt flextidsavtal, möjlighet till utökade semesterdagar genom semesterväxling samt fler fina förmåner.

Välkommen att söka ett spännande och utmanande arbete fullt av möjligheter!Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-07-28.


I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län

Bransch

Förvaltning/Handläggning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

28 juli 2024

Kontaktinformation

Eva Hultqvist

eva.hultqvist@boras.se033 355877Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela